William Morris plakater

Find inspiration til boligindretningen i vores blog-univers.

Varekategorier
Størrelse
Sorter efter

Vi har et stort udvalg af William Morris vintage plakater, og det er nemt at finde din favorit, som matcher din personlige stil og de farver du har valgt at bruge i dit hjem.

Alle vores plakater er nøje udvalgte originale William Morris motiver, som vi har restaureret og designet digitalt.

Hvem var William Morris?

William Morris var en engelsk kunstner, forfatter, socialist og aktivist. Han var en af grundlæggerne af den britiske formgivningsbevægelse Arts and Crafts.

Han er verdenskendt som formgiver af tapeter og stoffer, lyriker, forfatter af fiktion og en foregangsmand inden for den engelske socialistbevægelse. William Morris blev født i Essex, England 24. marts 1834 og døde i London 3. oktober 1896 i en alder af 62 år. Han var ud af en velhavende famile og voksede op med at udforske de store haver i familiens hjem og i de nærliggende skove ved Woodford Hall i Essex.

William Morris er kendt for sine smukke botaniske mønstre. Hans ikoniske mønstre kan beskrives som dekorativ kunst. Mange af Morris kunstværker tager udgangspunkt i naturen, hvor specielt blomster og fugle var yndlingsmotiver. William Morris bragte naturen indendørs gennem de mange tapeter og tekstiler, som han producerede i løbet af sit liv. Han brugte land- og hækplanter til at fylde sine mønstre, og han brugte gammeldags blomster fra haven som inspiration til sine designs. Man fremstillede tapeterne og tekstilerne ved hjælp af håndskårne og trykte træblokke.

Starten på værkerne

I 1870’erne blev Morris’ designs anbefalet i husrådsmanualer, som var datidens tidsskrifter om boligindretning. Selvom Morris værker og mønstre er fra 1800-tallet, er de smukke ikoniske værker stadigvæk højt elsket over det meste af verden. Der er så mange forskellige favoritter at vælge imellem, men en af de mest kendte motiver må være The Strawberry thief. Motivet tager udgangspunkt i de drosler der stjal frugt i hans køkkenhave på landstedet Kelmscott Manor i Oxfordshire.

I nordisk design og interiør spiller naturen en vigtig rolle, og mange af de materialer der bliver brugt i boligen er naturlige og organiske. Plakater med William Morris’ smukke botaniske motiver er derfor et rigtigt godt valg når du leder efter nye plakater til dit hjem.

Detaljer

Alle plakater fås i 30×40 cm og 50×70 cm som passer til alle normale skifterammer i standardmål.

Plakaterne er trykt på kraftigt silkemat 250 grams FSC® certificeret papir af høj kvalitet. Papiret er fremstillet af træfibre fra FSC® certificerede skove. I disse skove er dyrene beskyttede og man fælder aldrig flere træer end skoven kan reproducere.

Menu

Forhandler og Presse log ind