William Morris puder

Find inspiration til boligindretningen i vores blog-univers.

Varekategorier
Størrelse
Sorter efter

Leder du efter nye puder til dit hjem? Vi har et stort udvalg af smukke unikke pyntepuder med ikoniske William Morris motiver. Du kan nemt finde din favorit, som matcher netop din personlige stil og de farver du har valgt at bruge i dit hjem.
Alle vores William Morris puder er syet i den lækreste fintvævede bomuldskvalitet i originalt William Morris print fra Morris & co. De klassiske ikoniske mønstre nyfortolkes ofte i nye moderne farvekombinationer.

Hvem var William Morris?

Morris & Co blev grundlagt af den verdenskendte tekstildesigner William Morris, og har været indbegrebet af skønhed i mønstre, tekstil og tapet siden 1861.
William Morris er anerkendt som en af de største kunstnere og designere inden for den berømte “Arts and Crafts” bevægelse i 1800-tallet. Han var også digter, kunstner, filosof og forgangsmand inden for den engelske socialistbevægelse. William Morris blev født i Essex, England 24. marts 1834 og døde i London 3. oktober 1896 i en alder af 62 år.

William Morris er kendt for sine smukke botaniske mønstre. Hans ikoniske mønstre kan beskrives som dekorativ kunst. Mange af Morris kunstværker tager udgangspunkt i naturen, hvor specielt blomster og fugle var yndlingsmotiver. William Morris bragte naturen indendørs gennem de mange tapeter og tekstiler, som han producerede i løbet af sit liv. Han brugte land- og hækplanter til at fylde sine mønstre, og han brugte gammeldags blomster fra haven som inspiration til sine designs. Man fremstillede tapeterne og tekstilerne ved hjælp af håndskårne og trykte træblokke.

Starten på værkerne

Der er så mange skønne motiver, at det kan være virkeligt svært at vælge. Dog er der enkelte puder som er blevet absolutte favoritter og Dorthea sand puden ligger på en suveræn førsteplads. Puden er med et smukt William Morris art deco mønster i fine lysegrønne nuancer på en cremefarvet bund. Dette design er skabt ved at kombinere elementer fra to William Morris broderier. Det smukke motiv forestiller akantusblade, kaprifolie og løv der snor sig ind i hinanden. En anden favorit er Snakeshead i skønne brune og beige nuancer. Snakeshead blev oprindeligt designet af William Morris i 1876. Det var et af Morris’ favoritter og har sit navn fra liljeblomsten Vibeæg.

I nordisk design og interiør spiller naturen en vigtig rolle, og mange af de materialer der bliver brugt i boligen er naturlige og organiske. Det er oplagt at bringe naturen med sig ind i boligen med William Morris smukke botaniske motiver.

Detaljer

Alle vores puder er udstyret med en usynlig lynlås i bunden. Betrækket kan derfor tages af, og det kan vaskes i maskine ved 40°C. Puderne leveres fuldt monteret med en dansk produceret OEKO-TEX® certificeret inderpude. Inderpuderne er i en god vægtklasse, som fylder pudebetrækket perfekt. Inderpuderne er produceret i Danmark og er Oeko-Tex certificerede. Betrækket er lavet af et dunfast betræk af 100% bomuld, der er fremstillet helt uden kemikalier. Fyldet er en blanding af 60 % dun og fjer og 40 % fiberfyld. Alle fjer er europæiske og overholder derfor alle strenge EU-krav til dyrevelfærd.

Menu

Forhandler og Presse log ind